A testre rakódott belső teher

DÁTUM

Ez a történet Andreáról szól, aki évek óta küzdött súlyproblémával. Andrea mindent kipróbált már a testi szintű megoldások terén. A különböző diéták és  edzésmódszereket mellett kivizsgálásokon is részt vett, de semmi sem vezetett eredményre. Kevés hite volt már abban, hogy valaha megszabadulhat a plusz kilóktól, és elkezdett beletörődni, hogy azok mindig is vele maradnak.

Egy barátja ajánlására úgy döntött, hogy kipróbálja a coachingot. Eljött hozzám abban a reményben, hogy megtanulhatja, hogyan kezelje a túlsúlyt és fogadja el önmagát. A közös munka során azonban fokozatosan kiderült, hogy a testére rakódott súlyok mögött valójában egy mélyebb, belső súlyprobléma húzódik meg.

Andrea ugyanis hajlamos volt mások problémáit magára venni. Ő volt az a személy, aki mindig segített másoknak, akár az érzelmi problémáikat, frusztrációikat vagy életük kihívásait kellett megoldania. Úgy érezte, hogy csak akkor értékes és elfogadott, ha képes másokat megmenteni vagy boldoggá tenni. Ezért önkéntelenül is magára vette mások terheit, ami egyre nagyobb stresszt és nyomást jelentett számára. 

Arra is fény derült, hogy miközben folyamatosan mások érzelmeivel és problémáival foglalkozott, a saját igényeit és érzéseit figyelmen kívül hagyta, ami tovább növelte a frusztrációját.

Az egyik kulcsfontosságú pillanat az volt, amikor Andrea ráébredt, hogy nem ő felel mások boldogságáért vagy problémáinak megoldásáért és neki a saját boldogságáért kell felelősséget vállalnia. Lassan belátta, hogy nem neki kell megmentenie másokat és nem szabad a saját hasznosságát mások problémáinak megoldásával bizonyítania. 

A coaching folyamat során Andrea fokozatosan elkezdett magára figyelni, az érzéseit és igényeit nem hanyagolta el többé, ami nagy megkönnyebbüléssel járt. Ezenkívül megtanult bízni másokban, hogy képesek megbirkózni saját kihívásaikkal és nem szükséges beavatkoznia.

Amint Andrea elengedte a terhek cipelését és felismerte, hogy nem az ő felelőssége mások boldogsága vagy problémáinak megoldása, a változás elindult. Felszabadult, és a felesleges kilók maguktól elkezdtek leolvadni róla. Nemcsak testileg lett könnyebb, de lelkileg is felszabadult, és megtalálta az önelfogadás és önbecsülés valódi forrását.

Andrea története arra emlékeztet bennünket, hogy a testi változások gyakran mélyebb, belső változásokat tükröznek. Az önmagunk elfogadása, a felelősségvállalás és a kapcsolataink átformálása segíthet elérni a testi és lelki egyensúlyt, ami hozzájárul egy boldogabb és teljesebb élethez.

Rólam

Bárányos Edit vagyok, önismereti tréner, coach és filozófus. Hosszú ideje támogatom és kísérem azokat, akik fejlődni szeretnének. Az elmúlt 10 év során rengeteg megtisztelő felkérést kaptam, hogy segítsek másoknak is megtalálni az utat az elégedettebb és teljesebb élet felé.

Ingyenes konzultáció

Ha úgy érzed hogy te is szívesen fejlődnél önismereti téren, jelentkezz be egy ingyenes konzultációra, ahol összefoglalhatod, miben van szükséged segítségre és megbeszélhetjük, hogyan tudok segíteni neked.

Jelentkezésed után 24 órán belül felkereslek

Kapcsolódó
Bejegyzések

Scroll to Top

Íratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj a legújabb bejegyzésekről, eseményekről és további információkról amelyek segíthetnek neked a kihívásaid megoldásában.