Kiút a majdnem sikerült életből: nem vagy kudarcra ítélve!

DÁTUM

Laci tudta, hogy mindene megvan a sikerhez: sok mindenhez van tehetsége, jók a képességei és a lehetőségek is megtalálják. Az elmúlt években azonban mindig meggátolta valami, hogy megvalósítsa a céljait. 

Amikor feltettem neki egy kérdést, kiderült, hogy valójában folyamatosan halogatja a fontos dolgokat az életében. Késésekkel, alulteljesítéssel és a feladatok elhanyagolásával szinte szó szerint megakadályozza a siker bekövetkeztét. Az elmúlt években mindig csinált valamit, amivel távol tartotta magát a sikertől és a kudarc felé kormányozta az életét.

Miután megértettem Laci viselkedésének hátterét, felismertem a kudarcra ítéltség sémáját, amely évek alatt épült benne fel. Laci korábban olyan tapasztalatokat szerzett, amelyek kialakították benne azt a hitet, hogy az életében minden kudarcra van ítélve. Ez a negatív hiedelem váltotta ki azt a működést, amely a kudarcra való fókuszálást és az önszabotázst eredményezte. Laci folyamatosan abba az irányba nézett, ami felé nem akart menni. 

A coaching folyamat során három lépésben kereteztük át a kudarccal való kapcsolatát. 

  1. Először is felismerte, hogy a kudarctól nem lesz kevésbé értékes és, hogy a sikertelenség nem jelenti azt, hogy ő maga a kudarc. Megtanult függetlenedni az eredményektől és visszalépni abból, hogy a kudarccal azonosítsa magát.
  2. Másodszor, elkezdtük felfedezni és megerősíteni azokat a pozitív eredményeket és sikereket az életében, amelyeket eddig a kudarcra való fókuszálás miatt figyelmen kívül hagyott.
  3. Végül megtanulta a kudarcot, mint semleges visszajelzést fogadni, ami információt ad arról, hogy valamin még dolgoznia és javítania érdemes.

Miután felszabadult a kudarc nyomasztó terhe alól, rájött, hogy valójában semmi nem gátolja abban, hogy újra képes legyen sikereket elérni az életében. A korábban biztos kudarchoz kötődő mintája most a sikerhez kapcsolódott, és ezáltal motiválva és inspirálva érezte magát.

Lassan, de biztosan képessé vált arra, hogy felismerje az önszabotáló szokásokat a mindennapi életében, és helyette újakat épített be. Az önfegyelem és a kitartás erejével rendszeresen dolgozott a céljaiért, ami által végül az önbizalmát is visszanyerte.

A coaching során Laci megtanulta elengedni a kudarc terhét, és elfogadta a sikert, mint lehetőséget. Az életében bekövetkező változás meglepő volt: már nem majdnem sikerült dolgokat hozott létre, hanem valódi sikereket vitt véghez. Az önszabotázs gyökerének megértése és a sikerhez való tiszta kapcsolódása teljesen átformálta az életét.

Rólam

Bárányos Edit vagyok, önismereti tréner, coach és filozófus. Hosszú ideje támogatom és kísérem azokat, akik fejlődni szeretnének. Az elmúlt 10 év során rengeteg megtisztelő felkérést kaptam, hogy segítsek másoknak is megtalálni az utat az elégedettebb és teljesebb élet felé.

Ingyenes konzultáció

Ha úgy érzed hogy te is szívesen fejlődnél önismereti téren, jelentkezz be egy ingyenes konzultációra, ahol összefoglalhatod, miben van szükséged segítségre és megbeszélhetjük, hogyan tudok segíteni neked.

Jelentkezésed után 24 órán belül felkereslek

Kapcsolódó
Bejegyzések

Scroll to Top

Íratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj a legújabb bejegyzésekről, eseményekről és további információkról amelyek segíthetnek neked a kihívásaid megoldásában.