Hogyan hat kapcsolatainkra a megfelelés vágya?

DÁTUM

 
Amikor beszélgetéseink során olyan kérdéseket teszek fel nektek, amik segítenek rávilágítani a romboló minták következményeire, az azért van, hogy megértsük, hol okoz kárt az életetekben és hogyan terheli a mindennapjaitokat, például a tudattalanul működő megfelelési vágy.
Most szeretném bemutatni, hogyan hat ez a vágy a legfontosabb kapcsolatainkra:
 
A megfelelési vágy azt jelenti, hogy nagyon szeretnénk, ha mások elfogadnának és szeretnének minket. Ezért sokszor visszafogjuk magunkat bizonyos helyzetekben és nem vállaljuk fel teljesen önmagunkat. Ennek eredményeként felgyülemlik bennünk a frusztráció és az elégedetlenség, amit gyakran a szeretteink társaságában vezetünk le projekciók és túlreagálások formájában. Ez a vágy tehát így tud negatív hatással lenni a meglévő szeretetkapcsolatainkra.
 
Legyen az a célunk, hogy tudatosítjuk ezt a jelenséget az életünkben, akár megfigyelve a környezetünket is, beleértve azt, amikor mi vagyunk mások frusztrációjának elszenvedői!

Rólam

Bárányos Edit vagyok, önismereti tréner, coach és filozófus. Hosszú ideje támogatom és kísérem azokat, akik fejlődni szeretnének. Az elmúlt 10 év során rengeteg megtisztelő felkérést kaptam, hogy segítsek másoknak is megtalálni az utat az elégedettebb és teljesebb élet felé.

Ingyenes konzultáció

Ha úgy érzed hogy te is szívesen fejlődnél önismereti téren, jelentkezz be egy ingyenes konzultációra, ahol összefoglalhatod, miben van szükséged segítségre és megbeszélhetjük, hogyan tudok segíteni neked.

Jelentkezésed után 24 órán belül felkereslek

Kapcsolódó
Bejegyzések

Scroll to Top

Íratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj a legújabb bejegyzésekről, eseményekről és további információkról amelyek segíthetnek neked a kihívásaid megoldásában.