Hogyan előzzem meg a kiégést?

DÁTUM

Hogyan kerülhetjük el a kiégést és őrizhetjük meg az életünk egyensúlyát?

A kiégés jelensége sokféleképpen definiálható és több típusa is létezik, de hátterében mindig egy beszűkült tudatállapot húzódik meg.

Amikor a kiégés már kialakult, nehéz visszanyerni az elveszett egyensúlyt és nagy erőfeszítésbe kerülhet kilábalni ebből a blokkolt állapotból. Ezért fontos, hogy törekedjünk az egyensúlyi állapotunk megőrzésére, mielőtt még a kiégés kialakulna.

Hogyan tarthatjuk fenn az egyensúlyunkat?

Mivel az emberi személyiség összetett, ezért igényünk van arra, hogy változatos módon kapcsolódjunk a környezetünkhöz. Ahhoz, hogy cselekvőképességünket könnyedén és kreatívan felhasználhassuk, változatosságra van szükségünk.  Ezt leginkább különféle impulzusok befogadásával, a különböző szerepekben való aktivitással, valamint az eltérő képességeink gyakorlásával és kibontakoztatásával érhetjük el.

A kiégés gyakran abból ered, hogy egyetlen dologra fókuszálunk és szinte teljes figyelmünket egy területre irányítjuk. Gyakran azért teszünk így, mert azt hisszük, hogy ez a leggyorsabb módja a rövid távú eredmények elérésének. Azonban könnyen beleragadhatunk ebbe a stratégiába, ami hosszú távon nem működik és kiégéshez vezethet. 

“Csinálj valami újat, valami váratlant!”

Lehet, hogy furcsán hangzik, de akár egy olyan egyszerű dolog, mint a megszokott útvonal megváltoztatása már serkentően hathat ránk és inspirálhat további új dolgok felfedezésére.

De amit a leggyakrabban javaslok azoknak, akiknek az életük túlságosan beszűkült, az az, hogy csináljanak valami újat, valami váratlant minden nap! Ez segít abban, hogy figyelmünket olyan dolgokra irányítsuk, amelyek üditően hatnak ránk és általuk kimozdithatjuk magunkat a beszűkült állapotunkból.

Rólam

Bárányos Edit vagyok, önismereti tréner, coach és filozófus. Hosszú ideje támogatom és kísérem azokat, akik fejlődni szeretnének. Az elmúlt 10 év során rengeteg megtisztelő felkérést kaptam, hogy segítsek másoknak is megtalálni az utat az elégedettebb és teljesebb élet felé.

Ingyenes konzultáció

Ha úgy érzed hogy te is szívesen fejlődnél önismereti téren, jelentkezz be egy ingyenes konzultációra, ahol összefoglalhatod, miben van szükséged segítségre és megbeszélhetjük, hogyan tudok segíteni neked.

Jelentkezésed után 24 órán belül felkereslek

Kapcsolódó
Bejegyzések

Scroll to Top

Íratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj a legújabb bejegyzésekről, eseményekről és további információkról amelyek segíthetnek neked a kihívásaid megoldásában.