Gratulálok!

Megtetted az első lépést egy jobb énkapcsolat felé, de ne állj meg itt!

Itt a következő lépés:

Te még tartod a kapcsolatot magaddal?

Énkapcsolatot támogató alapozó csomag I. (jegyzet segédlettel és ingyenes folyamatgondozással)

/Gyakorlati asszisztencia az önelfogadás és önreflexió  területén/

Önmagaddal való kapcsolatod a legnagyobb potenciált rejti magában és mindig kéznél van.

Volt egyszer egy partnerem, aki a rendszeres luxusutazásai után mindig csalódottan számolt be arról, hogy a gyönyörű táj és az elképesztően pazar kiszolgálás mámora csak 1-2 napig tartott. Utána ugyanaz a belső működés jelent meg és vette át az irányítást, ami itthon is az elégedetlenség és a frusztáció, a feszültség és a másokkal való összetűzések háttérében állt.

Mindig az volt a benyomásom, hogy azért keresi az extra élvezeteket és élményt nyújtó külső körülményeket, hátha azok majd felülírják a belső körülményeit.

Jogos a megállapítás, miszerint önmagunk elől nincs menekvés. És milyen jó, hogy ebből a kapcsolatból nem tudunk kimenekülni, hiszen az önmagunkkal való kapcsolat a forrása annak a belső potenciálnak, amit semmilyen külső körülmény vagy helyzet nem tud nyújtani…

A fent említett parteneremnek, több év belső munka gyümölcseként ma már egyre egyszerűbb “csak jól lenni”. A külső körülményekre vonatkozó elvárásait pedig a függetlenség és a kíváncsiság váltotta fel.

Rólam

“Ma már lassan evidencia, hogy fejlődni fontos. Még pár év, és rendkívül kellemetlenül fog rád hatni, ha te még nem végeztél el egy “boldogság tréninget” sem a sok közül.

Ahogy én látom, a fejlődésre való igényt jól kiszolgálja a piac akkor, amikor a boldogság kulcsát véli odaadni. Görcsösen és mindenáron, erőszakosan akarunk, azonnali hatállyal boldogok lenni.

Lassan olyanokká válunk mint Karinthy nyula, akit falhoz vágunk, mert nem akarja megérteni, hogy csak meg akarjuk simogatni.

Mit akarok ezzel üzenni?

A boldogság valóban létezik. Nemcsak mítosz. De a boldogsághoz “jó idegrendszer” kell, mert a fejlődés az egyetlen út oda, és a fejlődés útja nehéz. Semmi sem összetettebb a fejlődésnél. Bele kell jönni és lépésről lépésre kompetenssé válni benne.

Hidd el, amikor azt mondom: van elég időd fejlődni!

És lehet, hogy téged ez meglep, de az út túlvezet a boldogságon. Ami pedig engem illet, el tudom képzelni, hogy majd megosztjuk egymással ezt az élményt, ha már mindketten ott leszünk.”

Bárányos Edit vagyok

Fejlesztő trénerként a gyakorlatba ültetem a megszűrt elméleteket, és módszertani lépéseket, valamint kreatív gyakorlatokat dolgozok ki belőlük.

Mentorként és coachként igyekszem profin kísérni, ill. asszisztálni a fejlődésedet, abban a mértékben és formában, ahogy lehetőségünkben áll együttműködni. 

T

Filozófusként befogadom, értelmezem, megszűröm, összefüggésbe rendezem és folyamatosan integrálom azokat az elemeket, amelyek egy emberi fejlődéstörténetet hitelesen tudnak támogatni. 

Bővebben rólam: baranyosedit.hu

Mi a legfontosabb 4?

– Az önmagaddal való viszonyod a legalapvetőbb kapcsolódásod, ami kihatással van minden más kapcsolatodra is.

– Az énkapcsolatod a legsérülékenyebb, egyben a biztonságot egyedül megalapozni tudó kapcsolatod.

– A kiteljesedésed egyenes arányban áll az éntudatoddal, ami csak a belső kapcsolatfelvételen keresztül képes fejlődni.

– Kizárólag az énkapcsolatodon keresztül tudsz “befelé” menni, és egyedül a “befelé” vezető út tud elvezetni téged igazi önvalódig.

Az érett énkapcsolat kezdeti lépései,

a csomag tartalma:

Önelfogadás

Talán számodra hihetetlennek tűnik, de vannak olyan emberek, akik képessé teszik magukat önmaguk teljes elfogadására, ami a megbékélésükön túl megalapozza az önmagukkal való egységüket is. Annak, aki még nem mászta meg ezt a hegyet, elképzelhetetlen, hogy milyen felemelő és felszabadító, határtalan békét nyújtó létmódról van szó.

Lehetséges, hogy a teljes önelfogadás számodra még távoli vízió, de egy valamit már most érdemes tudatosítanod: arra az énkapcsolati kompetenciára, ami az önelfogadásra való hajlandóságot jelenti, óriási szükséged van már az önmunka kezdeti és minden további időszakában is. Ennek hiányában fárasztó kitérőkkel teli és a legtöbb esetben csekély gyümölcsöt hozó úton fogsz járni, ami eredmények híján nem tud megtartó és inspiráló erővé válni az életedben, sőt, valószínűleg destruktív kihatással lesz a fejlődéstörténetedre.

Mit jelent ez?

Bízom benne, hogy már találtál olyan eszközt, közeget vagy asszisztenciát, ami mentén elindulhattál befelé. Ha még nem találtál ilyet, az azt jelenti, hogy vagy eltolod magadtól a kínálkozó lehetőséget, vagy még nem jön az irányodból az erre való indíttatás. Mindkét esetben érdemes tudatosítanod magadban, hogy a legjobb eszköz, szakember, vagy inspiráló közeg sem tud valódi eredményt hozni az életedbe, ha a félelmeid miatt elzárkózol attól, ami általuk kiderülhet rólad. Tapasztalatom szerint az emberek egyik legáltalánosabb félelme, hogy kiderül róluk valami, amikor önismereti munkát folytatnak. Félnek, hogy szembesülnek valamivel, amivel túlságosan kényelmetlen és frusztráló lenne tovább élni, vagy ami ijesztő változást hozhat el az életükbe, esetleg attól tartanak, hogy nem lennének képesek elfogadni azt, amit tudatos szintre emeltek. Ez aztán olyan játszmahelyzeteket generál bennük, amiben a tisztánlátás komoly akadályokba ütközik, hiszen ebben az esetben tudattalanul mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a feltárulásra váró, fájdalmas ismereteket. A fejlődés irányába így olyan meddő erőfeszítéseket tesznek, amelyek elvezetik őket a hiábavalóság konklúziójáig. Így a fejlődésre való törekvésükkel tuladonképpen csak kárt okoznak maguknak.

Ha tehát nem tanulsz meg nyitott lenni önmagadra, azaz mindenre, ami hozzád tartozik és amivel dolgod van, akkor egy olyan belső világot építesz és tartasz fenn, ami nemcsak szegényes gyümölcsökben, hanem ami minden szerepedben látványos tüneteket fog hozni.

Miért?

Mert neked is kezdened kell valamit azokkal a részeiddel, amelyeket lehasítasz magadról, amelyeket intolerálsz magadban, azaz amiket elutasítasz és vakfoltban tartasz. Mindent, amit belül elutasítasz, kihelyezel ilyen vagy olyan formában. Ezek a kihelyezett énrészek fájóan és frusztrálóan hatnak vissza rád. A fejlődés egyik törvényszerűsége pedig, hogy semmitől sem tudsz megszabadulni, amihez közöd van, vagy ami hozzád tartozik, és semmit sem tudsz meghaladni, ameddig azt nem fogadtad el részedként.

A kihelyezés leggyakoribb tünetei:

  • projekció
  • hibáztatás
  • felelősséghárítás
  • az alkalmatlanságérzet leplezése kifogásokkal
  • általános frusztráció és nyomásérzet
  • zavartság
  • kényszeres cselekvések és pótcselekvések
  • őszintétlenség

A fentiekkel nemcsak önmagadat zárod ki a teljesség lehetőségéből, hanem a környezetedet is súlyosan megterheled a családi és párkapcsolati életedben, valamint a munkavállalói szerepedben egyaránt. A fenti tünetek olyan belső működést takarnak, amelyek mellett lehetetlen az előrelépés. Mintha körbe-körbe járnál és folyamatosan el lennél akadva. A fejlődés szempontjából pedig nyugodtan nevezhetnénk ezt egyfajta önszabotázsnak is.

Ezzel szemben minél nagyobb benned a tét nélküli nyitottság, valamint a hajlandóság arra, hogy elfogadd magadat, annál kompetensebbé válsz a saját fejlődésedben és annál szabadabbá válhatsz életed minden területén, beleértve a környezetedhez való nyitott és őszinte kapcsolódást is.

A fenti tünetek az általam kísért összes eddigi fejlődéstörténet természetes részét képezték vagy általános formában, vagy egy-egy nehezebb felismerést körülvéve. Kivétel nélkül annak lehettem a tanúja, hogy milyen megkönnyebbülést hoz el az őszinteség az énkapcsolatba, mekkora felszabadulással jár az önfelvállalás és milyen semmi mással össze nem hasonlítható nyugalommal tölti el az embert az, hogy egyre önazosabbá válik az életében.

A csomag segítségével meg fogod tudni állapítani, hogy mivel korlátozod magadat az énkapcsolatodban:

Hátra sorolod magadat

Elbizonytalanítod

Visszafogod

Kritizálod, negatívan minősíted

Önáltatod, önámítod

Zaklatod, hergeled

Megszégyeníted

Lebecsülöd

Bünteted

Intolerálod, elutasítod egyes részeidet.

Önreflexió

Mivel emberekkel foglalkozok, nemcsak akkor figyelek másokra, amikor partneri kapcsolatban, azaz szakmai minőségben vagyok jelen. Folyamatosan figyelek és megfigyelek, mert számomra minden párbeszédnek, aminek szereplője vagy tanúja vagyok, hírértéke van

Ennek alapján, ahogy én látom, nagyon távol áll az érvényes önreflexiótól az, ahogyan reflektálunk magunkra. Tisztánlátásunk felett a kis kockázatot rejtő vallomásaink, az ijesztő mértékű önigazolási hajlamunk és az alaposan körülfalazott vakfoltjaink uralkodnak. 

És ez természetes. Természetes, hiszen az önmagunkra való reflektálásra nem tanítottak meg bennünket korábban. 

Miért fontos az érvényes önreflexióra való képessé válás?

Sokan tartják már fontosnak a fejlődésüket úgy, hogy valójában nincs tiszta elképzelésük a fejlődésről és ezért nem tudnak éretten kapcsolódni a saját fejlődéstörténetükhöz.

Maszatolnak, apróbb korrekciókat végeznek magukon, új köntösbe bújtatják magukat és a felszínen eveznek tovább.

Többször szembesültem már azzal, hogy valaki meggyőződéssel és lelkesen mesélt a saját önismereti munkájáról úgy, hogy közben ugyanazokat a tüneteket produkálta és ugyanazt a hatást keltette, mint korábban. A belső munka folyamatát és kínját nem lehet megspórolni. Ez az az aspektusa az életnek, ahol mindenki egyenlő, mert senkivel sem tesz kivételt a fejlődés lehetősége.

Éppen ezért, miután végigvezetted magadat a tréning által kínált folyamaton, következő lépésként majd magáról a fejlődésről és annak törvényszerűségeiről készítek neked anyagot. (Ezt majd több rövidebb, díjtalanul elérhető videóban fogod megkapni tőlem.)

A felületes önreflexió nem más, mint egy megtévesztő és félrevezető, felszínes és közhelyes, alacsony kockázatottal járó és kényelmes alternatívát kínáló agyi konstrukció.

Legnagyobb csapdája, hogy pont abból a perspektívából hajtod végre a reflexiót, mint amire reflektálni szeretnél.

Ezzel ellentétben az érvényes reflexió a pártatlan megyfigyelés művészete, amit sokan a tanú tudatosságának hívnak, ami nem jelent mást, mnithogy felveszed a megfelelő pozíciót ahhoz, hogy tanúja lehess a viselkedésednek, reakcióidnak, érzéseidnek, hajlamaidnak, hiánymotivációidnak, belső kommunikációdnak, félelmeidnek és még sorolhatnám…

Ahhoz, hogy ez lehetségessé váljon a számodra, már most érdemes felé lépéseket tenned: szabadulj meg egyes hiedelmeidtől, tanuld újra az önmagaddal való kapcsolódást és engedd el a felesleges terheket, amik eddig nyomasztották a fejlődéssel való kapcsolatodat!

A csomag önreflexióval foglalkozó gyakorlati részében megtanulhatsz reflektálni:

          a lehetőségeidre

          a mindennapjaidra

          az érzelmeidre

          a gondolataidra

          a hangulataidra

          a félelmeidre

          és a vágyaidra.

Mivel fogsz biztosan találkozni az alapozó csomagban?

Számíthatsz rá, hogy …

– rögtön az elején olyan felhasználói útmutatást adok, amivel magabiztosan vághatsz neki az anyag felfolgozásának

– végig fogom asszisztálni a belső munkádat azzal, hogy szimultán jegyzetet készítek veled és az önismereti feladatok megmunkálását lépésről lépésre lekövetem.

– A csomag részét képző 6 fejlesztő gyakorlat mellett több gyakorlati útmutatással is ellátlak, amelyeket már másnap kamatozhathatsz.

– az elvégzett belső munkádhoz elemzői szempontokat adok, hogy tovább tudd vezetni őket magadban.

– az önreflexiós képességedet folyamatosan építeni fogom a saját önismereti munkám során tapasztaltak megosztásával és azokkal a példákkal, amelyeket a praxisom eseteiből válogattam ki.

– az alapozó csomag elvégézését követően ingyenes webináriumon vehetsz  majd részt, aminek célja, hogy az alapozó csomag után folytatni tudd a belső építkezést és feltehesd nekem a kérdéseidet.

Életed folyamatosan felkínálja neked a fejlődési lehetőséget, ami egyenlő a kiteljesedés lehetőségével akkor, ha képes vagy rá, hogy lépéseket tegyél az őszinte, feltétel nélküli és támogató énkapcsolat felé.

Ez a kulcsa annak, hogy valóban nyitottá válj mindarra, amivel dolgod van és ami elvezet téged a legmagasabb szintű önvalódig. És ez a kulcsa annak is, hogy az önmagaddal való kapcsolatodból egyszer csak önmagaddal való egység jöjjön létre.

Hogy juthatsz hozzá?

Az énkapcsolatot támogató csomag alapára jóval a látható opciók felett áll. Én viszont nem szeretném, ha a fejlődésednek anyagi akadálya lenne, ezért a következő alternatívákat dolgoztam ki a számodra:

“Az életem legnagyobb krízisében találkoztam Edittel. Már az első találkozásban éreztem a megértést, elfogadást, bizalmat. A közös munkánk megváltoztatta az életemet. Megújult a házasságom és a gyerekeimmel való kapcsolatom. Újra motivált lettem, célt és értelmet találtam az életemben. Ráléptem a béke, szabadság és boldogság útjára.”

– Cs. D.

Adatvédelmi nyilatkozat

ÁSZF

Cooki tájékoztató

© befele.hu 2021.