Túlzott elvárások az önismeretben

DÁTUM


Egyre több ismeretterjesztő tartalmat fogyasztunk, ami miatt egyre nagyobb a tudásunk és ami egyre magasabb szintű felismerésekhez juttat bennünket. De vajon tudjuk-e alkalmazni az önmagunkról szerzett ismereteket a gyakorlatban?
Gyakran találkozom azzal a jelenséggel, hogy nehézségekbe ütközik az önismereti tudás és a gyakorlati élet összehangolása, ami miatt belső feszültség jön létre.
Mi több, a tudás farvizén könnyen aktiválódhatnak újabb és újabb korlátozó vagy romboló minták, amiknek tipikus tünetei az elégedetlenség, a türelmetlenség, a túlzott elvárások megjelenése és a tehetetlenség érzése.

Mi okozza ezt?

Egyszerűen megfogalmazva, a tudás révén felismerjük a jobb, fejlettebb, egészségesebb és magasabb szintű énünket, amivel összemérve az aktuális állapotunk elégedetlenséget válthat ki belőlünk. A tudás révén megjelenik bennünk egy kép, méghozzá arról, hogy hol lehetnénk, milyen életet élhetnénk, és ez gyakran belső konfliktushoz vezethet.

Hogyan haladjuk meg ezt a jelenséget?

Bárhogy is nézzük, minden helyzet lehetőséget nyújt a fejlődésre. Ha konfliktus alakul ki az aktuális énképünk és az énideálunk között, ezt felhasználhatjuk arra, hogy érettebb és intimebb kapcsolatot építsünk önmagunkkal. Gyakoroljunk belátó, türelmes és bizalomteljes jelenlétet, ahogyan azt a barátainknak és szeretteinknek nyújtanánk hasonló helyzetben.

Röviden: adj magadnak időt, támogasd magadat és bízz magadban!

Rólam

Bárányos Edit vagyok, önismereti tréner, coach és filozófus. Hosszú ideje támogatom és kísérem azokat, akik fejlődni szeretnének. Az elmúlt 10 év során rengeteg megtisztelő felkérést kaptam, hogy segítsek másoknak is megtalálni az utat az elégedettebb és teljesebb élet felé.

Ingyenes konzultáció

Ha úgy érzed hogy te is szívesen fejlődnél önismereti téren, jelentkezz be egy ingyenes konzultációra, ahol összefoglalhatod, miben van szükséged segítségre és megbeszélhetjük, hogyan tudok segíteni neked.

Jelentkezésed után 24 órán belül felkereslek

Kapcsolódó
Bejegyzések

Scroll to Top

Íratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj a legújabb bejegyzésekről, eseményekről és további információkról amelyek segíthetnek neked a kihívásaid megoldásában.