A börtönné vált szabadság története

DÁTUM

Az elköteleződéssel való kapcsolatunk komoly hatást gyakorol az életünkre, beleértve a kapcsolatainkat, munkánkat és hobbijainkat is. Szilvia története arról szól, hogy a szabadság iránti vágy hogyan képes távolt tartani attól, hogy mélyebben és intenzívebben éljük meg az életünket. 

A függetlenség álcája 

 

Szilvia mindig azt érezte, hogy csak egy bizonyos pontig képes elmenni a kapcsolataiban és feladataiban. Érezhetően büszke volt arra a szabad mozgástérre, amiben mindennel csak addig és úgy foglalkozott, ameddig kedve volt hozzá, és, ugyan szenvedett attól, hogy párkapcsolataiban nem tudott szintet lépni, múltbéli partnerei alkalmatlanságát tette ezért felelőssé. 

Első pillantásra talán úgy tűnhet, hogy mindez egyfajta önállóságra és függetlenségre utal. Szilvia esetét mélyebben megvizsgálva azonban az derült ki, hogy az elköteleződés képességének hiánya és az érzelmek mélyebb megélésének félelme állt a háttérben. Szilviai mindig ott húzta meg a határt, ami megóvta őt attól a kényelmetlenségtől és sérülékenységtől, amitől tudattalanul félt, és, ami egyúttal abban is meggátolta, hogy mélyülni és fejlődni tudjon az életében.

A félelem tudatosítása

 

Szilvia lassan ráébredt arra a tudattalan motivációra, ami miatt mindig megállt egy bizonyos ponton az életében. Attól félt, hogy, ha túl sok lépést tesz egy irányba, akkor azzal megfosztja magát minden más lehetőségtől. Úgy érezte, hogy az elköteleződés visszafordíthatatlanul rögzíti őt, és ezzel korlátozza mozgásterét és szabadságát, amire egész életében törekedett.

Az árnyoldal

 

Minél inkább ellenállt az elköteleződésnek, annál inkább azt érezte, hogy az élete egyre szűkebbé válik. Úgy érezte, hogy egyre kevésbé fontos és kielégítő mindaz, amit a kezdeti időszakban nyújtani tud egy kapcsolat vagy egy tevékenység.

A félelem az elköteleződéstől azonban nemcsak határok között tartotta őt, hanem elkezdett negatív hatással lenni az életére is. Egyre inkább elszigetelte magát az emberektől és lehetőségektől, és kevésbé volt nyitott az új tapasztalatokra és kapcsolatokra, hiszen tudta, hogy nem képes túljutni azon a ponton, amire valójában vágyik. Az elzárkózás hatására pedig elveszítette azt a csodálatos lendületet és boldogságot, amit korábban érzett magában.

A fejlődés útja

 

Amikor Szilvia felismerte a félelmét és az általa állított korlátokat, lassan kezdte elfogadni, hogy ezek a korlátok már nem szolgálták a boldogságát és az életminőségét. A változás útja azonban nem volt könnyű, mert az elköteleződéstől való félelme mélyen gyökerezett, de sikerült megtalálni azokat az önismereti és fejlesztő gyakorlatokat, amelyek segítettek lebontani a félelmét és kinyitották a belső világát. Ahogyan megtette a fejlődés lépéseit, úgy kezdett mélyebben belemerülni a kapcsolataiba, a munkájába és a hobbijaiba egyaránt. Új értelmet talált az elköteleződésnek. Megértette, hogy az elköteleződés nem jelenti a szabadság elvesztését, hanem éppen ellenkezőleg: új lehetőségeknek és gazdag élményeknek ad teret az életében, amire valójában már régóta vágyott. 

 

Szilvia története arra emlékeztet minket, hogy a félelem az elköteleződéstől és a változástól megnehezítheti az életünk gazdagabbá és teljesebbé tételét. Korlátozó hiedelmeink felismerése és lebontása lehetőséget ad arra, hogy boldogabb és gazdagabb életet éljünk. 

Rólam

Bárányos Edit vagyok, önismereti tréner, coach és filozófus. Hosszú ideje támogatom és kísérem azokat, akik fejlődni szeretnének. Az elmúlt 10 év során rengeteg megtisztelő felkérést kaptam, hogy segítsek másoknak is megtalálni az utat az elégedettebb és teljesebb élet felé.

Ingyenes konzultáció

Ha úgy érzed hogy te is szívesen fejlődnél önismereti téren, jelentkezz be egy ingyenes konzultációra, ahol összefoglalhatod, miben van szükséged segítségre és megbeszélhetjük, hogyan tudok segíteni neked.

Jelentkezésed után 24 órán belül felkereslek

Kapcsolódó
Bejegyzések

Scroll to Top

Íratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj a legújabb bejegyzésekről, eseményekről és további információkról amelyek segíthetnek neked a kihívásaid megoldásában.